marți, 28 ianuarie 2014

Turism

SIGHET: Întâlnire în cadrul proiectului "Maramureş-Transcarpathia Info Tour”

       
La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc un simpozion în cadrul proiectului "Maramureş-Transcarpathia Info Tour”, cu tema "Dezvoltarea turismului rural în regiunea transfrontalieră Maramureş-Transcarpatia". La eveniment au participat persoanele implicate direct în acest  proiect, alături de profesori universitari de la Universitatea “Babeş – Bolyai” din Cluj, Facultatea de Geografie. Evenimentul a fost organizat pentru a marca finalizarea proiectului.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre dezvoltarea turismului rural în Săpânţa, Botiza, Solotvino şi în regiunea transfrontalieră Maramureş – Transcarpatia. Proiectul este aproape de finalizare. S-au tras concluziile, s-au analizat toate materialele care au rezultat, de la ghidul turistic şi până la hărţi şi celelalte material publicitare. Proiectul este foarte important pentru regiunea transfrontalieră întrucât au participat la el atât cetăţeni din România, cât şi din Ucraina. 

“Acest simpozion a avut rolul de a puncta problemele din regiune privind dezvoltarea turismului rural, să ofere soluţii pentru dezvoltarea în viitor a turismului. Proiectul se va finaliza dar practic va  funcţiona o anumită sustenabilitate a rezultatelor proiectului, adică menţinerea centrelor de informare turistică realizate în cadrul proiectului”, a declarat Petru Măran, managerul proiectului.  

“Toate activităţile comune care au fost finanţate din bugetul proiectului s-au derulat la 100 de procente. Ca rezultat al proiectului am înfiinţat un centru de informare turistică transfrontalieră, care ne ajută foarte mult”, a declarat Mihai Tocar, preşedintele Asociaţiei "Speranţa" din Solotvino.

De câştigat au avut atât cele două regiuni, din stânga şi din dreapta Tisei, cât şi cei care au contribuit la atingerea obiectivelor şi la găsirea unor soluţii pe viitor în problemele cu care se confruntă cele două comunităţi.

“Avantajele sunt pentru toate părţile implicate. Pentru studenţii şi profesorii extensiei Sighet a Universităţii Babeş-Bolyai există avantajul că pot să intervină direct în practică şi să vadă efectiv cum se lucrează, iar pentru cei implicaţi în proiect există avantajul care reiese din contribuţia profesorilor de la universitate în elaborarea proiectului cu sugestii”, a declarat Nicolae Hodor, lector universitar la Facultatea de Geografie a Universităţii “Babeş – Bolyai” din Cluj – Napoca. 

Simpozionul a continuat cu două aplicaţii în teren, una la obiectivele turistice naturale și antropice din Săpânța şi cealaltă în Ucraina, pe traseul Solotvino-Visk-Șaian-Hust-Tiaciv-Solotvino.

Sursa:http://maramedia.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu